Уважаеми пациенти,
От днес, 18.05.2020 г., Медицински център „Окулус” ще работи с нормалното си работно време от 08.00 до 18.00 часа. Във връзка с обявената извънредна епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната, медицинският център ще продължи да работи при строго спазване на задължителните противоепидемични мерки.
В сградата се допуска само по един пациент, без придружител. Децата следва да влизат само с един придружител. Пациентите влизат след задължителна дезинфекция на ръцете на входа. Всички пациенти и посетители са длъжни да имат поставена защитна маска за лице, покриваща носа и устата. На всички пациенти задължително се измерва температурата.
Молим всички останали пациенти и посетители да изчакват реда си извън сградата, на разстояние 1,5 метра един от друг.
Прегледите се извършват само след предварително записан час. Препоръчваме записването да става по телефона.
Телефони на регистратурата : 064 837 711; 0878 358 175.
Благодарим за разбирането!

Снимка на Очен медицински център "Окулус" гр. Плевен.

Почти 120-годишна сграда - паметник на културата, в която навремето е отсядал Фердинанд, е обновена и преустроена. Това е новият дом на първата специализирана частна очна клиника "Окулус" в Плевен, която от началото на октомври се премести в ремонтираното здание, разположено в пешеходната зона на града, на ул. "Васил Левски" 124.

"Инвестирахме 1.6 млн. лв. в ремонт и оборудване на сградата, осигурени с кредит от Първа инвестиционна банка", каза за "Капитал" Людмила Кушинова, собственик на клиниката, и уточни, че с преместването си на новото място здравното заведение двойно е разширило капацитета си като площ, а като кабинети - четворно.

Обособени са общо осем кабинета, четири от които очни, кабинети - уши, нос, гърло и дерматологичен, оптика, операционен блок с две операционни за еднодневна хирургия. Секторът включва еднодневен стационар за предоперативна подготовка и следоперативно наблюдение. Строителните работи продължиха около две години и приключиха в края на септември.

 

Сграда с история

Сградата е построена през 1900 г. от двама братя Стоянови, които са били известни зърнени босове. Според разкази на местните хора в нея е отсядал Фердинанд. Това е била първата сграда в Плевен с канализация, отвеждана тогава в река Тученишка бара. Много неща в интериора са били доставени от Виена. В сградата е имало ръчно изработени брави от месинг, както и цяла стена от кристал, елементите на която са били транспортирани с каруца от пристанището в Свищов. През годините е правен неуспешен опит за демонтажа й, при който е унищожена.

 

Преди реституцията сградата е била първо - градска болница, след това - отделение "Уши, нос, гърло". Последното й предназначение е било за банка.

От онова време са запазени почти цялата дограма от масивно дърво, всички големи вътрешни интериорни двукрили врати на втория етаж с височина 2.60 метра, които при сегашната реконструкция са изцяло реставрирани. В дворното пространство е съхранена автентична каменна чешма.

Фасадата, по която има интересни каменни орнаменти, е изцяло запазена и обновена.

Реконструкцията реализира плевенската фирма "Илиеви МГ" по проект на архитектурно бюро "Квадра-04".

 

Клиниката

Клиника "Окулус" е създадена през 2008 г. и работи близо десет години. Това е първата специализирана частна очна клиника в Плевен. Медицински управител е д-р Румен Минков. Здравното заведение разполага с модерно обзавеждане и високотехнологична апаратура, позволяваща поставянето на прецизна диагноза, извършване на ранна профилактика и своевременно лечение на зрението, екзактно определяне оптиката на окото – път към точните очила или контактни лещи. Сред новите дейности, които клиниката предлага, са: диагностика и лечение на ушни, носни и гърлени болести с помощта на модерен комплекс от видеодиагностика.

Съвсем скоро тази прекрасна сграда ще отвори врати за нашите пациенти! Ще Ви посрещнем с разширен екип от специалисти и ново, по-модерно високотехнологично оборудване!

 

Уважаеми пациенти, на 01.10.2017 г. Медицински център „Окулус” се премести на друг адрес: ул. „Васил Левски” №124. Очакваме Ви в красивата сграда-паметник на културата /бившата УНГ клиника/, на старата главна, под театъра!

Екипът ни ще продължи да работи със същото качество и ниво на обслужване, като към нас се присъединяват още специалисти и нова високотехнологична апаратура.

Операционният блок разполага с две операционни за еднодневна хирургия. Секторът включва еднодневен стационар за предоперативна подготовка и следоперативно наблюдение от анестезиолог и висококвалифициран сестрински персонал.

Това позволява извършването на операции с малък обем под локална и обща анестезия. Престоят на пациента в болничната среда е сведен до минимум, тъй като лечението и изписването стават в рамките на 24 часа. 

За максимално удобство на пациентите, новата сграда разполага с оптика, където ще намерите голямо разнообразие на диоптрични и слънчеви стъкла - обикновени и специални, на фирми наложили се на пазара с високото качество на своите продукти - ESSILOR, MASKA, ZEISS, OPTISWISS, RODENSTOCK, DIO, EUROLENS, NEOLENSES, HOYA, INDO, Юниглас, ЮВИ. Диопричните очила в оптика "Окулус" се изработват с най-съвременна техника от специалисти-оптици, които работят с усмивка и удоволствие за всеки клиент.

 

 

Поводът е световната седмица за борба с глаукомата, която ще се състои от 12.03. до 18.03.2017 г. В дните от 10.03. до 17.03. 2017 г. Очен център „ОКУЛУС“ предоставя възможност за безплатни прегледи на пациенти без установена глаукома. Скринингът ще се извършва от д-р Весела Иванчева, д.м., д-р Велизар Тодоров и д-р Мая Мичева и ще се провежда по предварително установен график в очната клиника. Тя се намира на ул. “Патриарх Евтимий” №5. Необходимо е предварително да запишете час на тел. 064837711, 0878358175.

Мили дами, за да се чувствате неотразими през най-женския месец, се възползвайте от нашата специална отстъпка за биоревитализация на околоочен контур. През целия месец март за една процедура плащате 110.00 лв. вместо 150.00 лв.

Очен медицински център „Окулус” поднови информационната кампания за борба с най-често срещаното очно заболяване – перде на окото (катаракта).

Очен център „Окулус" се включва в националната кампания „Право на зрение”. Кампанията представлява мащабна програма за повишаване информираността за двете най-значими очни заболявания – катаракта и глаукома.

На 12 март е Световният ден за борба с глаукомата. Той се отбелязва по инициатива на Световната асоциация по глаукома и на Световната глаукомна пациентска асоциация. Глаукомата е сред водещите причини за слепотата в света, днес това заболяване застрашава зрението на милиони хора.

Надпреварата за млад медик вече тече с пълна сила. "Стандарт" събра предложенията за най-добрите лекари до 40 г. у нас. Както и за болничните мениджъри, които им дават шанс да се развиват в България. Тримата първенци сред лекарите ще получат 1-годишни стипендии в размер на 400 лв. месечно.

Д-р Весела Иванчева от Плевен е сред номинираните в кампанията „Млад медик”. 34 г. д-р Иванчева е завършила медицина в МУ-Плевен през 2005 г. с грамота за отличен успех.