Очен център „Окулус" се включва в националната кампания „Право на зрение”. Кампанията представлява мащабна програма за повишаване информираността за двете най-значими очни заболявания – катаракта и глаукома.

Това са заболяванията, които най-често причиняват слепота сред възрастните хора. Те се диагностицират твърде късно, поради лоша информираност или късно посещение при офталмолог. Затова, за първи път у нас, се организира подобна мащабна кампания, целяща ранно откриване накатаракта и глаукома. Тя се организира от Националната пациентска организация и Институт за здравно образование, с подкрепата на научни офталмологични дружества и специалисти – офталмолози от цялата страна.


В рамките на кампанията в Очен център „Окулус” ще се проведат безплатни прегледи на 13 октомври и 20 октомври 2016 г. от 12.00 до 14.00 часа, след предварително записване на тел. 064837711, 0878358175. Прегледите са предназначени за хора над 55-годишна възраст, които нямат поставена диагноза или не са оперирани от катаракта /перде на окото/. Целта на кампанията е ранно откриване на заболяванията, затова вниманието е върху хората, които досега не са участвали в нея и не са преглеждани.