Новини

Новини

CLAREON
Щастливи сме да Ви информираме, че в МЦ Окулус бяха направени първите 3 имплантации с иновативната леща Clareon® (Клареон). Тя е на Американската компания Alcon (Алкон), която вече над 75 години е лидер в офталмологията. С какво е различна новата леща? 1. Оптика - използва се нов метод на полиране при обработката, който прави повърхността на оптиката изключително гладък, а зрението на пациента с нея много ясно. 2. Жълт филтър - освен вграден UV филтър, Clareon® има и Жълт филтър, който пази ретината допълнително от вредния спектър на синята светлина. 3. Специален ръб на оптиката - прецизно проектиран прав ръб на оптиката, който възпрепятства образуването на вторично “перде” и поява на нежелани отблясъци, които могат да влошат качеството на зрение. 4. Биоматериал на лещата - специален материал, който дългосрочно дава оптимално, комфортно зрение на пациента. 5. Автоматизиран инжектор- лещата са поставя в окото с иновативен автоматизиран инжектор AutonoMe™ (Аутономи). Той е първият по рода си и спомага още по-прецизната имплантация от страна на хирурга. В света има над 1 милион пациенти, оперирани с лещи Clareon® (Клареон). Ние от Окулус сме горди, че вече можем да предоставим тази възможност за още по-ясно зрение и на нашите пациенти.

Оптичен биометър IOL Master 700 (Carl Zeiss) помага при диагностиката на катаракта („старческо перде”) в Очен център „Окулус”. Той е сред най-новите технологии в помощ на катаракталната хирургия. Дори без да докосва окото на пациента, апаратът изчислява диоптъра на лещата, която се имплантира в окото при катаракта (“вътрешно перде”). Биометърът автоматично проследява и измерва всички параметри, необходими за предстоящата операция. Апаратът е в помощ на хирурга и пациента и при избора на най-подходящата вътреочна леща. Основна предпоставка за успеха на операцията и най-вече за удовлетвореността на пациента е изборът на най-подходящата вътреочна леща. Измерванията и анализите от прегледите преди операцията дават изключително ценна информация за определянето на леща, но с не по-малко значение са индивидуалните нужди и предпочитания на пациента, както и начинът му на живот. В Медицински център „Окулус” успешно се прилага най-модерната безшевна, безкръвна и безболезнена процедура за отстраняване на катаракта – ултразвукова факоемулсификация, при която през разрез от около 2мм помътнялата естествена леща на окото се премахва и на нейно място се поставя изкуствена.

Безконтактно измерване на вътреочното налягане
Измерването на вътреочното налягане в МЦ „Окулус” се извършва с перфектно качество и прецизност с помощта на последно поколение автоматичен безконтактен тонометър TOPCON. Апаратът измерва и дебелината на роговицата и преизчислява автоматично налягането спрямо нея. Нашите специалисти препоръчват веднъж годишно профилактично да изследвате зрението си с измерване на очното налягане.